Słowo wstępne Kup dostęp
Prof. dr hab. dr h.c. Zygmunt Pejsak
Ważne wybrane przyczyny determinujące nieopłacalność (niekonkurencyjność) produkcji świń w Polsce Kup dostęp
Zygmunt Pejsak
Arkadiusz Dors
Zdrowie podstawą efektywnej produkcji świń Kup dostęp
Joseph Connor
Jak być konkurencyjnym w produkcji wieprzowiny Kup dostęp
Alex A.S. Eggen
Immunoprofilaktyka – możliwości pokonywania problemów związanych ze zmiennością drobnoustrojów Kup dostęp
Krzysztof Janeczko1,2
Świnie Żywienie
Mikroflora jelitowa u świń – wpływ probiotyków i kwasów organicznych Kup dostępJürgen Zentek
Świnie Żywienie
Nowe możliwości wykorzystania probiotyku LAVIPAN® w profilaktyce chorób układu pokarmowego świń Kup dostępPiotr Kołodziejczyk
Świnie Farmakologia i toksykologia
Możliwości nieswoistej stymulacji układu odpornościowego świń – Biotropina Kup dostępMałgorzata Pomorska-Mól
Krzysztof Kwit
Ewelina Stasiak
Świnie Choroby zakaźne Farmakologia i toksykologia
Wpływ mikotoksyn na efektywność szczepień Kup dostępOlga Averkieva
Aspekty ekonomiczne uwzględniane przy wyznaczaniu celów hodowlanych w selekcji trzody chlewnej Kup dostęp
Peter Antoon Seghers
Cedric Pincent
James Rohl
Pierre-Yves Lannuzel
Roger Johnson
Cele w krajowym programie hodowlanym Kup dostęp
Tadeusz Blicharski1,2
Martyna Snopkiewicz1
Magdalena Szyndler-Nędza3
Genetyka duńska szansą na efektywną produkcję prosiąt i tuczników Kup dostęp
Włodzimierz Komorowski
Wykorzystanie osiągnięć postępu genetycznego w realizacji wymagań konsumentów wieprzowiny Kup dostęp
J.I. Leenhouwers
Opóźnienie genetyczne a rentowność produkcji Kup dostęp
Andrzej Łukijańczuk
Świnie Choroby zakaźne
Pleuropneumonia świń – doświadczenia związane ze zwalczaniem choroby Kup dostępMarian Porowski1,2
Michał Porowski2
Mateusz Porowski2
Szymon Porowski2